DFHO anbefalinger til genåbning af fitnesscentre

Fitnessbranchen må være forberedt på, at en genåbning bliver i en ny virkelighed, hvor man må tage ansvar for, at det kan ske på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Danmark er i gang med en gradvis genåbning af landet.

Først har vi set en åbning af skoler og daginstitutioner. Herefter domstole, køreskoler, frisører og andre liberale erhverv. Desværre kom idræt ikke med i anden del af den første åbning, og derfor skal vi fortsat væbne os med tålmodighed.

Men vi kan som branche gøre vores forberedelser og indstille os på en virkelighed, hvor vi skal holde afstand og bevare det forhøjede hygiejniske niveau et godt stykke ud i fremtiden. Udviser vi som branche dette samfundssind, vil det styrke vores muligheder i dialogen med myndigheder og politikere med henblik på at genåbne fitnessbranchen.

Fitnessbranchen har allerede udvist stor ansvarlighed for at undgå smittespredning før nedlukningen. Det skal vi fortsat gøre. Vi skal vise, hvordan vi tager de nødvendige skridt, der gør det muligt at genåbne fitnesscentre til gavn for de erhvervsdrivende, medlemmerne og hele befolkningens mulighed for at dyrke idræt med alt, hvad det bidrager til af fysiske aktivitet og mental velvære.

Derfor har DFHO en række praktiske anbefalinger til fitnesscentrene om indretning og afvikling af hverdagen i et helt eller delvist genåbnet center. Vi har desuden anbefalinger til budskaber til medlemmerne og kunderne, hvis justerede adfærd, vi er afhængige af, for at det skal lykkes af genåbne.