DFHO på Idrættens Topmøde

Regeringskonferencen "Idrættens Topmøde" løber af stablen i april, og DFHO deltager i paneldebat med blandt andre sundhedsministeren

Regeringen har den ambition, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. For dét at dyrke idræt og være en del af et idrætsfællesskab gavner den fysiske, sociale og mentale sundhed og kan bidrage til at få flere i beskæftigelse og til bedre integration. Idrætten kan knytte bånd på kryds og tværs af sociale og kulturelle skel.

Selvom arbejdet er godt i gang, skal der endnu mere til, hvis vi skal nå målet om at blive verdens mest idrætsaktive nation i og uden for foreningerne. Ingen kan påtage sig opgaven alene - derfor er man nødt til at løfte i flok på tværs af idrætsorganisationer, politikere, kommuner, frivillige, organisationer, fonde mv.

Idrættens topmøde gør status på alle de initiativer, der lige nu er i gang: Nye politiske initiativer, foreningers mobilisering, nye innovative partnerskaber og netværk. 

På dagen vil der være anledning til at kigge fremad og diskutere næste skridt.

Blandt de inviterede til topmødet er ministre, ordførere, alle landets borgmestre samt repræsentanter fra en bred kreds af aktører i det danske civilsamfund.

Programpunkter:

  • Statsministeren sætter rammen for topmødet og grundlaget for regeringens visioner på området.
  • Kulturministeren vil gennem hele dagen tage os rundt om temaer om sundhed, beskæftigelse, socialt udsatte og nye tendenser inden for foreningslivet og samarbejdsaftaler inden for ’Bevæg dig for Livet’.
  • H.K.H. Kronprins Frederik vil give os et indblik i glæden ved idræt og sine erfaringer fra Royal Run.
  • Visionskommuner, idrættens aktører og ministre vil komme med indspark i løbet af topmødet, som afsæt for en videre dialog og måske inspiration til nye partnerskaber.

"Vi er naturligvis glade for, at vi er blevet inviteret med. Der er vi for det først fordi, at vi ved, at den private fitnessbranche allerrede i dag yder et væsentlig bidrag til idrætsdeltagelsen og folkesundheden og for det andet fordi, at vi deler regerinens ambition og gerne vil bidrage til, at man ikke mister det enorme potentiale for øget idrætsdeltagelse, der kan ligge i at medtænke de private aktører", siger branchedirektør for DFHO, Morten Brustad.

På Idrættens Topmøde vil branchedirektør Morten Brustad deltage i en paneldebat med sundhedsministeren, Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI, Andreas Rudkøbing, formand for Lægeforeningen og John Brædder, borgmester i Guldborgsund.