Fitness på skoleskemaet for bedre trivsel blandt unge

Mandag starter de fleste børn og unge i skole igen efter sommerferien. Den nye regering har store ambitioner for deres trivsel og mentale sundhed. DFHO vil i den kommende tid støtte op om dette.

Regeringen, der blev dannet i juni, vil investere i sundhed, herunder arbejde med forebyggelse i sundhedsvæsenet og fremme af trivsel blandt børn og unge. Statsminister Mette Frederiksen har ambitioner om, at Danmark skal være verdens bedste land at være barn i.

Vi ser i disse år en større psykisk sårbarhed blandt børn og unge, hvilket regeringen har fremhævet som et af de største problemer i det moderne samfund. Regeringen vil med en national handlingsplan for mental sundhed identificere tiltag, der fremmer børn og unges trivsel.

Disse ambitioner går godt i spænd med DFHO’s arbejde med at udbrede undervisningsforløbet ”Fit In?” til de store klasser i udskolingen. En del af løsningen på særligt de unges trivselsudfordringer kan være en bred indsats for at gøre op med kropspres og perfekte kropsidealer og i stedet fremme sund træning.

Pernille Rosenkratz-Theil, som i sommerens løb er tiltrådt som ny børne- og undervisningsminister, lægger stor vægt på at genskabe tilliden til lærerne. En tillid, som flere mener er svækket i forbindelse med folkeskolereformen fra 2013. Reformen indeholder blandt andet krav om, at eleverne i folkeskolen skal have idræt, motion og bevægelse svarende til 45 minutter om dagen.

Forhåbentlig vil lærerne opretholde dette ambitionsniveau også i fremtiden. DFHO vil i hvert fald i den kommende tid række ud til lærerne med inspiration om at sætte fitness og kropsidealer på skoleskemaet.

Mange lærere har undervisningsmaterialer, som de kender og er glade for at bruge. Heldigvis er der også flere, der orienterer sig i nye materialer, og her vil DFHO bidrage til, at de støder på Fit In?

Kender du en lærer, der underviser i idræt? Eller kender du nogle af de større elever i grundskolen eller på ungdomsuddannelserne? Så send dem gerne et link til Fit In?, så de kan få gang i diskussionen i klassen om kropsidealer, og så de kan lære nogle gode træningsvaner: https://fitin.dfho.dk