Fortsat flere private fitnesscentre i Danmark

Dugfriske tal fra Idrættens Analyseinstitut viser stadig vækst i antallet af private fitnesscentre

Væksten understeger, at fitness er blevet Danmarks mest udbredte motionsform, og er dels et vidnesbyrd om, at den private fitnessbranche i den grad står for at udvikle gode rammer for, at flere kan dyrke idræt. 

På blot et år er der åbnet 49 flere private fitnesscentre, og det glæder DFHOs branchedirektør Morten Brustad:

"Siden Idrættens Analyseinstituts seneste optælling i februar 2018 har der været en stigning på 37 private fitnesscentre, mens der er tale om 49 flere centre i forhold oktober 2017, hvor facilitetsdatabasen blev offentliggjort. Denne udvikling afspejler, det vi har vidst i mange år - at befolkningen for alvor har taget fitness til sig og lever et sundere og mere aktivt liv". 

"Og mens vi glæder os over udviklingen, skal jeg skynde mig at sige, at det er intet mindre end fremragende, at Idrættens Analyseinstitut har etableret en database over samtlige idrætsanlæg i Danmark og løbende opdaterer denne. Det giver alle idrætsaktøver adgang til helt unikke og præcise tal, som vi tidligere kun var i stand til at skønne os frem til", siger Morten Brustad.  

Figur 1: Antal kommercielle/privatdrevne centre i Danmark. Figuren viser udviklingen i antal privatdrevne, kommercielle centre i Danmark siden 2006. Kilder: Facilitetsdatabasen.dk (2018), Idan (2006-2011/2015-2016), DIF Analyse (2012-2014).