Genåbning af idrætten på vej – men fitnesscentrene må vente

Den netop udmeldte genåbningsplan gør det muligt at åbne mere. Men det er langt fra nok, da hele indendørsidrætten, som i meget høj grad udgør danskernes idrætsplads, ikke er med i første genåbning

Regeringen har i dag med en ny aftale om en genåbningsplan gjort det muligt at åbne mere op for det danske samfund.

På et pressemøde i dag blev genåbningsplanen for Danmark præsenteret efter måneder med nedlukning og omfattende restriktioner. Genåbningen omfatter butikker op til 5.000 kvadratmeter og tidsbestilling til dem over 5.000 kvadratmeter, visse dele af udendørs kulturliv samt udendørs idræt- og foreningDesuden er der yderligere genåbninger regionalt, hvor smittetrykket er lavt. Storcentre og liberale erhverv bliver derimod ikke en del af planen. Derudover åbnes der regionalt for nogle liberale erhverv samt for de ældste elever, højskoler og efterskoler.

Derved står det ret klart, at indendørsidræt – herunder fitness – ikke bliver genåbnet 1. marts. Den pille er lidt bitter at sluge, men det var en pille, som vi i lang tid har vidst ville komme, da det på baggrund af anbefalinger fra reference- og ekspertgruppe, den samlede udmelding fra regeringen og Folketingets partier og ikke mindst frygten for B117 og den sydafrikanske variant, ikke var særlig realistisk, at indendørs idræt kom med i den første fase.

Så må vi finde trøst i det, der trods alt er positivt:

1.Man har fra politisk side prioriteret højt, at der blev taget hul på genåbning af idrætssektoren ved, at man vil genåbne hele idræts- og foreningslivet udendørs med et forsamlingsforbud på mere en 25 personer. Genåbning af udendørsidræt er et første vigtigt skridt på vej mod genåbning af indendørsidræt.

2.Indsatsgruppen har indstillet følgende vedr. videre proces for genåbning:

Modelleringsgruppen udarbejder beregninger på referencegruppens næste prioriteter inden for sektorområderne [5.-8. klasse, liberale serviceerhverv, forsamlingsforbud, storcentre, restauranter- og cafeer indtil kl. 22, indendørs kulturinstitutioner, indendørs idræts- og foreningsfaciliteter.

På baggrund af beregningerne foretages en vurdering af, hvilke dele af samfundet, der eventuelt vil kunne genåbne efter påske.

Vi ved godt, at alt fortsat er usikkert, men det er trods alt bedre, at der bliver regnet på indendørs idrætssektoren allerede nu i forhold til 2. fase, og at der samlet set regnes på hele denne sektor – herunder fitness - selvom ekspertgruppen har klassificeret den som heterogen og derved vanskelig at beregne under et.