Idrætten i det nære – tag del i debatten om det idrætspolitiske fokus i kommunerne

Danskernes sundhed halter fortsat.

I Sundhedsstyrelsens seneste Sundhedsprofil fra 2023 konkluderes blandt andet, at over 55 pct. af danskerne over 16 år ikke lever op til de internationale anbefa­linger for fysisk aktivitet. En tendens, der forstærkes særligt blandt ressourcesvage og med alderen. Den manglende fysiske aktivitet koster hvert år 4.600 ekstra dødsfald. Der er derfor mere end nogensinde behov for at styrke indsatsen i landets kommuner på tværs af den private og foreningsdrevne idræt, så flere får mulighed for at blive en del af idrætsfælles­skaberne.

På Dansk Fitness & Helse Organisations (DFHO) års­dag stiller vi derfor skarp på idrætspolitikken i kom­munerne og mulighederne for at styrke samarbejdet mellem kommunerne og den private idræt.

Chef for Public Affairs i DIF, Poul Broberg, kommer på dagen og giver os indsigt i resultaterne af det mangeårige projekt i visionskommunerne, og ikke mindst hvad der har virket. Vi får også besøg af direktør i Idrættens Analyseinstitut, Troels Rasmussen, som vil sætte nogle flere ord på instituttets nye fokusområde på kommunerne. Forud for årsdagen har vi også selv i fitnessbranchen undersøgt potentialer og barrierer for, at den private idræt og fitnesscentrene kan spille en større rolle i kommunernes idrætstiltag. Den nye viden giver vi indsigt i på dagen, så vi sammen på et faktuelt grundlag kan blive kloge på, hvordan vi bedst udnytter hinandens potentialer på tværs af den private og foreningsdrevne idræt og i stærkere kommunale samarbejder.

Netop spørgsmålet om, hvordan vi sammen på tværs kan skabe nye innovative idrætstiltag i kommunerne, har vi inviteret en række centrale aktører fra både kommuner, kommunernes interesseorganisation og den private idræt til at debattere. På årsmødet vil du derfor kunne møde byrådsmedlem og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lene Dybdal (Holstebro Kommune), projektleder Marianne Hovmand (Frederiksberg Kommune), specialkonsulent Jakob Ludvigsen (Kommunernes Landsforening) managing Director Morten Bentzen (PureGym) og direktør Anders Steffensen (Fit&Sund). Vi spørger dem bl.a. hvad de ser af muligheder og barrierer for øget samarbejde med private idrætsaktører? Hvilke behov der er i kommunerne på det idrætspolitiske område? Og hvilke erfaringer kommunerne og den private idræt har med at samarbejde.

I DFHO glæder vi os til dagen og håber, at I vil komme og tage del i debatterne om idrætten i det nære, nemlig kommunerne.

Der er dog kun få pladser tilbage. Skynd dog at tilmelde dig, hvis du vil sikre dig en plads.

Tilmeld dig og find det fulde program

DFHO-Årsdag, den 16. maj kl. 9.00 – 13.00, Kosmopol, Fiolstræde 44, København 

Efter årsdagen vil der være Generalforsamling og et særskilt fagligt program for DFHO’s medlemmer